Tayfun Ozkaya

Tayfun Ozkaya

1974 yılından bu yana Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde çalışıyor. 1990 yılında kurduğumuz Tarım Ekonomisi Derneğinin değişik dönemlerde başkanlığını yaptı. Şu anda tekrar başkanlık görevini sürdürüyor.

İlgili Yazılar

Bir Yorum

  1. 1
    cengiz şahin

    cengiz şahin

    Yukarıdaki yazıdan öğrendim ; Prof. Dr. Kenan Demirkol hocam ” GDO : Çağdaş Esaret ” isimli bir kitap yazmış , hem de 296 sayfaymış . Günümüz siyasetçileri , bırakın düz siyasetçiyi , herhangi bir bakan veya milletvekili bu kitabı okumuş mudur veya okur mu ? Çünkü siyesetçinin görevi siyaset yapmaktır ya , o açıdan !

    Aslına bakarsanız tüm bilim adamlarına bir tavsiyede bulunmak istiyorum ; Sanırım TV de ” doğal bitkisel ürünler ” hakkında yapılan programları , sağlık kürlerini ve konuşmacıların yoğun seminer programlarını duymuşsunuzdur . Ne kadar yoğun çalışıyorlar değil mi ?! En kısa zaman da siz de TV de şov programlarında boy göstermeye başlayın , sabah programlarına çıkın , o programların formatına uygun söylemler geliştirin !!! çünkü yakın zamanda memleketimizde de atı alan üsküdarı geçecek , çok daha hızlı davranmalısınız .

    Uzatmayayım , bu yazıyı okuduktan sonra sevgili ” google ” a hemen ” Prof. Dr.Kenan Demirkol ” yazdım ve Kenan hoca ile yapılmış bir söyleşinin notlarına ulaştım . ( bknz. http://www.dogateknik.com.tr/Degerlerimiz/akilli-beslanmenin-matematigi.htm ) Aslında Kenan hocam herkesin anlayacağı bir dili zaten kullanıyormuş !!!

    Fırsat bulduğunuzda Kenan Hocanın söyleşilerine veya internette bulunan TV kaydına bir göz atın . Ben faydalanabileceğim çok şey oğrendim. size de tavsiye ederim. Özellikle şeker ve omega 3 , omega 6 ile ilgili olarak besi hayvanların doğal beslenmesinin ne kadar önemli olduğunun anlatıldığı bölüm daha çok dikkatimi çekti :) Muş ovasında beslenen hayvanlarımız şimdilik ! omega 3 yönünden zenginler , ancak yakında neler olabileceğini kimse kestiremez . Baksanıza bir de ” ithal et ” ten bahsediyorlar , niyeymiş efendim , dışarıdan gelecek hayvanlar daha ucuz imiş ? öyle olacaklar elbette , Kenan hocanın söyleşisini okuyun , ithal etin neden ucuz olduğunu daha iyi anlarsınız .

    Bir zamanlar Batman’ın Sason ilçesinde ” karakovan arıcılığı ” olarak bilinen doğal arıcılık vardı . Sason dağlarında tamamen doğal ortamda yaşayan ve 3-5 km yarıçapında bir alandan beslenebilen arı türleri sayesinde , doğal bal almak isteyenler için bölgede bilinen ve aranan merkezlerden birisi idi Sason.

    3 sene önce mesleğim ( Tütün Eksperi ) nedeniyle Batman’da görevli bulunduğum bir dönemde Sason’a da yolum düştü . Bölgenin yerlisi olduğunu bildiğim için şoför arkadaştan rica ettim ve bana ” Sason Balı ” bulmasını istedim . Aldığım cevap tüylerimi diken diken etmişti ; Bir önceki sene atanan kaymakam , ilçeye ” fenni arıcılık ” getirmiş . Bu cins arılar , kışın şeker yemek zorunda olan ve sadece 500 – 800 mt yarıçaplı bir alandan beslenebilen arılarmış . O nedenle artık kimse güvenip Sason ‘ dan 50 TL verip bal almıyormuş , çünkü diğer balın kilosu 10 TL imiş !!!

    Bilmem anlatabildim mi ?!

    Ülkemiz , Dünya tarımında Hayvancılık , Arıcılık , Tütüncülük , Fındıkçılık …vs. gibi artık belirginleşmiş bazı alanlarda marka olabilecek iken , bence bu potansiyelimizi değerlendiremiyoruz . Belki ilgililerin dikkatini çeker diye bunu da vurgulamak istedim.

    Bu arada , Kenan hocanın uyarılarına dikkat çeken Tayfun hocama teşekkür etmek ve benim için çok faydalı bir yazı olduğunu da vurgulamak isterim. Umarım herkes faydalanır .

    Selam ve saygılar .

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Toprak Onur Yaşam