Son Haber Merkezi

Son Haber Merkezi

Resneli Niyazi Bey veya Ahmet Niyazi Bey (Arnavutça: Ahmet Njazi Bej Resnja), 1873 yılında bugün Makedonya sınırları içerisinde kalan Manastır yakınlarındaki Resne kasabasında doğmuştur. Bu nedenle Resneli Niyazi Bey olarak anılır. İttihat ve Terakki'nin önde gelen isimlerinden olup II. Meşrutiyet'in ilanına yol açan ayaklanmanın lideri olarak ve 1897 deki Türk-Yunan savaşındaki başarılarından dolayı ün yaptı. II. Abdülhamit’in Meşrutiyeti ilan etmek zorunda kalmasından sonra döndüğü Selanik’te “Hürriyet kahramanı” olarak karşılandı. 17 Nisan 1913'te Arnavutluk'un Avlonya limanında İstanbul'a gitmek üzereyken İttihat ve Terakki Fırkası'nın kendisine gönderdiği koruması tarafından öldürüldü.[1] Hem Meşrutiyet hem de 31 Mart sırasında İstanbul’a gelen Hareket Ordusu içerisinde Niyazi Bey en önde gidenler arasındaydı. Başındaki şapkanın üzerinde “Vatan Fedaisi” yazmaktaydı. Türk-Yunan savasında gösterdiği başarı ve esir aldığı Rum askerlerinden dolayı kendisine “padişah yaverliği” unvanı verilmek istenmiş ancak kendisi, kazaskerin 13 yaşındaki oğluna da aynı unvan verilmesi üzerine bunu reddetmiştir.

İlgili Yazılar

4 Yorumlar

  1. 1
    cengiz şahin

    cengiz şahin

    Sayın Yılmaz’ın daha önce gündeme gelmeyen bir konuda yazmış olduğu bu yazıyı çok ilginç buldum . Belki sayın bakanımızın ilgisini çeker diye ulaşabildiğim yetkililere yazının linkini gönderdim , umarım faydalanırlar .

    ” Sanayii sektörün ” nde koruma duvarlarının kaldırılmasının bir mantığı olabilir , bir dereceye kadar da anlamlı olduğunu kabul ediyorum . Ancak ” Tarım Sektörü ” nün çok farklı olduğunu düşünüyorum ; Bu gün ulaşılmış olan gıda sektöründeki teknolojik gelişmeler yakında çok daha tehlikeli boyutlara ulaşacaktır . Bu konuda , ülkemizi yönetenler uyanık olmalılar . GDO meselesi bile , bu gün olduğu gibi hükümetler açısından öylesine geçiştirilecek , sadece kamuoyunun gündeminde kaldığı müddetçe tartışılacak bir konu değildir .

    Mesleğim nedeniyle ( Tütün Eksperliği ) geçmişte bir dönem bulunduğum Batman’ın Kozluk ilçesinden Muş’a giderken bir büyükbaş hayvan besicisi ile birlikte sehayat etmiştim . Muş’lu vatandaş ile yol boyunca sohbet ettik . Bana Muş’ta bulunan hayvanlarını zaman zaman Kozluk a getirip satmak zorunda olduğunu , çünkü Muş’ta et fiyatlarının çok düşük olduğunu anlatmıştı . Bitlis – Rahva düzlüğünde inip yoldan geçen bir dolmuşla Norşen’e ( Güroymak ) geçtik .Oradan da başka bir dolmuş ile Muş’a ! Muş ile Kozluk arasında gidip gelen , üstelik hayvan götürüp satan bir köylünün yaşadığı zorluk ortada iken hangi ülkenin hayvan besicisi bizim Muş’lu köylümüzden daha önemli olabilir ki ?! Yoksa biz de kendi hayvanlarımızı , bizden daha pahalıya yetiştiren başka ülkelere mi satacağız ?! Ben duymadım ama eğer öyle ise bile benim kekik kokulu yaylalarımın ayranını nereden bulacağız ? Ucuz – ithal canlı hayvanın sütünden yapılan ayranda da kekik kokusu var mıdır , ihale şartnamesine bu da yazılabilir mi ?! Ancak dikkat edelim ; GDO teknolojisi sayesinde süte kekik kokusu da eklenebilir ; Dana genlerine , kekikte kokuyu sağlayan geni de eklersiniz olur biter :) Emin olun para etmeye başlarsa yakında bunu da duyarız ! Batman – Dağkapı da içtiğim ayrandaki kekik kokusunu hiç unutmadım ve unutmakta istemiyorum . Bizden sonraki nesillerin de bu keyfi yaşamaya hakkı var !!!

    Sayın hocama teşekkür ediyorum . Hükümetin dikkatini çekmesi dileği ile ,

    Selam ve saygılar .

  2. 2

    cumhur fırat

    sayın hocamız güzel bir konuya değinmiş.gelişmiş ülke dediğimiz ülkelerde hayvan besisinde tavuk gübresi kullanılmaktadır.türkiyedede kullananlar var özellikle hem beyaz hemde kırmızı et üretenler.eğer yediğiniz ette balık tadı varsa bilinki tavuk gübresiyle beslenmiş bir hayvanın etidir.internette bu konuyla ilgili yazılar mevcuttur.saygılarımla

  3. 3

    sinan

    Çok saçma bir yazı olmuş ozaman tarlada böcek yiyen tavukları da yemeyelim. Tamamen insanları kuşkulandırmak için yazılmış saçma bir yazı mısır geni ile ilgili çalışmayı herşeye uyarlamaya çalışmış. hayvancılarımız kusura bakmasın aracılara yedirmesinler paralarını kendileri satsın paralarını..bizde ucuz et yiyelim..

  4. 4

    Kars Hayvancılık

    Yazınızı Teşekkürler Hocam

    kars hayvan pazarı alper hayvancılık

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Toprak Onur Yaşam