Son Haber Merkezi

Son Haber Merkezi

Resneli Niyazi Bey veya Ahmet Niyazi Bey (Arnavutça: Ahmet Njazi Bej Resnja), 1873 yılında bugün Makedonya sınırları içerisinde kalan Manastır yakınlarındaki Resne kasabasında doğmuştur. Bu nedenle Resneli Niyazi Bey olarak anılır. İttihat ve Terakki'nin önde gelen isimlerinden olup II. Meşrutiyet'in ilanına yol açan ayaklanmanın lideri olarak ve 1897 deki Türk-Yunan savaşındaki başarılarından dolayı ün yaptı. II. Abdülhamit’in Meşrutiyeti ilan etmek zorunda kalmasından sonra döndüğü Selanik’te “Hürriyet kahramanı” olarak karşılandı. 17 Nisan 1913'te Arnavutluk'un Avlonya limanında İstanbul'a gitmek üzereyken İttihat ve Terakki Fırkası'nın kendisine gönderdiği koruması tarafından öldürüldü.[1] Hem Meşrutiyet hem de 31 Mart sırasında İstanbul’a gelen Hareket Ordusu içerisinde Niyazi Bey en önde gidenler arasındaydı. Başındaki şapkanın üzerinde “Vatan Fedaisi” yazmaktaydı. Türk-Yunan savasında gösterdiği başarı ve esir aldığı Rum askerlerinden dolayı kendisine “padişah yaverliği” unvanı verilmek istenmiş ancak kendisi, kazaskerin 13 yaşındaki oğluna da aynı unvan verilmesi üzerine bunu reddetmiştir.

İlgili Yazılar

Bir Yorum

  1. 1
    cengiz şahin

    cengiz şahin

    ” DEMOKRATİK AÇILIM : Tüm Vatandaşlarımızın kendi çıkar ve taleplerini özgürce ifade edebilmeleri ” demektir – T.C. Hükümeti

    Şirketler kendi çıkarlarını özgürce ifade etme , kendi fiyat politikalarını köylüye dayatma hakkına sahipseler aynı hak köylü de de olmalı ! Aksi taktirde ” haksız rekabet ” koşulları oluşur ki , o zaman da ” rekabet kurulu ” nun devreye girmesi gerekir !! Gerekmez mi ?!!

    Hükümet adına kimse konuşamaz elbette , ancak TV deki son dönem söylemlere bakınca Vatandaşın hak ve talepleri için yaptığı ve yapacağı eylemleri hükümet te destekleyecektir !!

    Bu ve benzeri çiftçi talepleri ile ilgili olarak Hükümet Sözcüsünün söyleyeceklerini merakla bekleyeceğim .

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Toprak Onur Yaşam